Hoofdstellen & Halsters

Ook voor deze produkten bent u bij ons aan het goede adres.

Naast onze bekende Ruitergilde kwaliteit, heeft u een ruime keus uit de merken Kieffer, BR, HKM, Passier, Döbert, Kavalkade, Eskadron en Equitheme.

Bitten

Bitten zijn een belangrijk onderdeel van de verbinding tussen de ruiterhand en de paardenmond er bestaan talrijke typen bitten.

Toch zijn er maar enkele typen bitten, die we in de meest voorkomende gevallen gebruiken.

Het meest gebruikt is de bustrens (vaste ringen), daarnaast komt de watertrens (losse ringen) en de laatste jaren is zonder twijfel de dubbel gebroken trens sterk in opkomst.

Voor specifieke problemen zijn geeigende oplossingen met een ander type bit mogelijk, experimenteer echter niet onnodig veel met bitten.

Heb je bijvoorbeeld een onrustige hand of andere duidelijke ruiterproblemen, dan behoor je de oplossing in de eerste plaats te zoeken in het verbeteren van je eigen rijkunst. Onnodig geexperimenteer met bitten leidt alleen maar tot meer problemen, overleg voor aanschaf van een nieuw bit met je instructeur of met de Ruitergilde winkelier.

Tip : neem altijd je oude bit mee naar de winkel, dat is handig om de maat van het bit te bepalen, en tevens kan de Ruitergilde specialist je huidige bit controleren op slijtage.
 

animation_kk%20ultra
Hoofdstel
Hoofdstel
Halster
Top Pagina

Halsters, Hoofdstellen & Bitten